Το Δίκτυο των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές επισκέπτεται τον Βόλο

Ακούμε Φωνές. 
Δίνουμε Νόημα στις Φωνές μας. 

Το Δίκτυο των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές επισκέπτεται τον Βόλο

 

 Το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές Αθήνας με την υποστήριξη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου και της ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ  επισκέπτεται το Βόλο και συντονίζει

 Ανοικτή εκδήλωση
 Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 18:00-21:00

Μιλώντας για Φωνές και αναζητώντας το νόημά τους

Εργαστήριο
 Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, 10:00-14:00 και 15:00-18:00 

«Ακούγοντας φωνές:  από την ακρόαση στην κατανόηση  
και στη συγκρότηση ομάδων αυτοβοήθειας"

 

στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου 
(αίθουσα εκδηλώσεων),
Σταδίου Μανδηλαρά, Νέα Ιωνία Βόλος, 

 

Την Παρασκευή στα πλαίσια της ανοικτής εκδήλωσης  θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Δικτύου των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές από μέλη του Δικτύου της Αθήνας, βιωματικές ασκήσεις που αφορούν την κατανόηση της εμπειρίας των φωνών, και συζήτηση γύρω από τις ομάδες αυτοβοήθειας.
 
 Το Σάββατο θα συνεχίσουμε εμβαθύνοντας με ένα εργαστήριο για ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την κατανόηση της εμπειρίας των φωνών και άλλων ασυνήθιστων πεποιθήσεων, που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των φωνών, των οραμάτων και της «ψύχωσης» και ενδιαφέρονται για τη δημιουργία, τη διαχείριση και το συντονισμό ομάδων υποστήριξης:
  • για ανθρώπους με εμπειρία φωνών,
  • για τους συγγενείς τους,
  • για επαγγελματίες ψυχικής υγείας 

 Το διήμερο απευθύνεται σε ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν ασυνήθιστες πεποιθήσεις, ανθρώπους με ψυχιατρική εμπειρία, σε συγγενείς και φίλους τους, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτές τις εμπειρίες.

 
Το Ελληνικό Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές αποτελεί μέρος του Διεθνούς Δικτύου Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές (Intervoice), ένα παγκόσμιο κίνημα που πρεσβεύει ότι το άκουσμα των φωνών, η θέαση οραμάτων και άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες είναι εμπειρίες που έχουν νόημα και μπορούν να κατανοηθούν με πολλούς τρόπους. Το άκουσμα των φωνών δεν είναι από μόνο του σύμπτωμα μιας ασθένειας, όμως οι δυσκολίες στη διαχείριση των φωνών μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη δυσφορία στο άτομο και στον κοινωνικό του περίγυρο.
 
Στην Ελλάδα οι ομάδες αυτοβοήθειας του Δικτύου έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αυτό-οργανωμένη δομή.Παραπάνω πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Δικτύου και του διεθνούς Δικτύου. Βασίζεται στην αφιλοκερδή διάθεση πολύτιμου χρόνου και δυναμικού από ανθρώπους που εκτιμούν τη σημασία της ανάδειξης του προσωπικού βιώματος ως πηγή γνώσης για την αντιμετώπιση του ψυχικού πόνου και σέβονται τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους. Διαμορφώνουμε από κοινού τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου, συνδημιουργούμε, συνδιοργανώνουμε και συναποφασίζουμε τα περιεχόμενα των εκδηλώσεων και τις δράσεις μας επιδιώκοντας την ουσιαστική συμμετοχή και τη συνεργασία ατόμων με ασυνήθιστες ψυχικές εμπειρίες και επαγγελματιών και μη που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του δικτύου
 
Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για όλους. Για την ενίσχυση του Δικτύου θα υπάρχει κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς και θα διατίθεται σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Παρασκευή15/11/2019
Σαββάτο16/11/2019

    
Δίκτυο Ακούγοντας Φωνές
Αθήνα

Πρόσθετες πληροφορίες