Ομάδα Αυτοβοήθειας Αγρινίου

Aπό τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει την δραστηριότητά της η ομάδα Αυτοβοήθειας Αγρινίου ,για άτομα που ακούν φωνές ή έχουν παρόμοιες ασυνήθιστες εμπειρίες.

    Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 12:30 με 14:00
στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου ( Κέντρου 7).
Η ομάδα είναι ανοικτού τύπου και ανοικτού τέλους.
Συντονιστές: Γιάννης : (6978051965), Κωνσταντίνα : 6973793024

   

Τα  άτομα που ακούν φωνές και δεν μπορούν να διαχειριστούν την εμπειρία, χρειάζονται υποστήριξη και ενδυνάμωση της ταυτότητάς τους.  Στην ομάδα δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να ανταλλάξουν στρατηγικές  αντιμετώπισης, να πάρουν και να δώσουν ενθάρρυνση και υποστήριξη, να αποστιγματιστούν,  να νιώσουν αποδοχή κι εμπιστοσύνη.

Οι φωνές αποτελούν  μέρος της εμπειρίας  του ατόμου και είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητές αν μελετηθούν τα προσωπικά του τραύματα ή τα προβλήματα της ζωής που το συνθλίβουν. Σκοπός της ομάδας είναι τα μέλη, αφού αποδεχθούν τις φωνές , να τις κατανοήσουν και να κυριαρχήσουν πάνω τους , επαναπρογραμματίζοντας την ζωή τους.

Κατά τον Yalom, οι ομάδες αυτοβοήθειας παρόλο που δεν είναι θεραπευτικές ομάδες, χρησιμοποιούν όλους τους θεραπευτικούς παράγοντες,- ιδίως τον αλτρουισμό, την συνεκτικότητα, την καθολικότητα, τη μιμητική συμπεριφορά, την ενστάλαξη ελπίδας. Είναι ένα μέρος συναισθηματικής εμπειρίας και ανταλλαγής με την έννοια. "Δίνω βοήθεια για να πάρω βοήθεια". 

 

Πρόσθετες πληροφορίες